Terras aanleggen en afsluiten

Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht en is het enige dat je nog moet doen de tuin. Maar ook als je al wat langer in je huis woont en je vindt het hoog tijd om je tuin eens een flinke opknapbeurt te geven, dan kun je er voor kunnen kiezen om een terras in je tuin te plaatsen en af te schermen met een afsluiting.

 

Je hoeft niet eens direct water in je tuin te hebben, om toch een terras te kunnen neerleggen. Ook wanneer je in een appartement woont is het bijvoorbeeld mogelijk om een mooi terras aan te leggen en te versieren met prachtige bloembakken of bloempotten met bijhorende afsluiting. Maar hoe doe je dat nu precies? Hoe leg je zoiets aan en welke terrastegels kun je nu het beste gebruiken? Hierbij volgen een aantal tips die je verder op weg kunnen helpen om je tuin er mooi uit te laten zien.

 

Een terras is het verlengde van je woning, je doet er dan ook goed aan deze omgeving zo stijlvol mogelijk in te richten. Je kan gebruikmaken van heel wat materialen zoals stenen, hout en tegels. Het aantal materiaalkeuzes dat je hebt is dus echt ongeloofelijk.

Welk materiaal voor mijn terras kiezen?
Een van de meest voorkomende vragen bij het plaatsen van een nieuw terras is welke materialen er kunnen gebruikt worden voor de vloerafwerking. Op de website aanleggenterras.be vind je een overzicht van alle soorten materialen en prijzen. Een terras aanleggen is niet altijd goedkoop. Je doet er dan ook goed aan om weldoordacht te werk te gaan zodat je zeker geen spijt hebt van je keuze.

 

terras aanleggen

De overgang naar je tuin zo stijlvol mogelijk maken kan je door gebruik te maken van hout. Dit natuurlijk product is heel toepasselijk voor alles wat in en rondom de tuin gebeurt. Is je geld er even door dan kan je ook kiezen voor een goedkope afsluiting te plaatsen. Zo heb je toch al wat privacy in en rondom je terras.

 

Heb je nog een pad naast je woning dat loopt van het terras naar de straat dan kan je dit best afschermen met houten poorten. Deze kan je indien gewenst automatisch laten openen. Om esthetische redenen kies je best een automatische poort die in hetzelfde hout is gemaakt als het terras en de afsluiting. Zo is alles één mooi geheel en ziet je tuin er meteen een pak verzorgder uit!

houten poorten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *