Bespaar op je energiefactuur met isolatie

Wanneer je op zoek bent naar een goede investering is isoleren zeker een goede keuze. Door je woning van isolatie te voorzien zal niet alleen je energiefactuur naar beneden gaan maar zal de waarde van je woning ook een vlucht nemen. Er zijn diverse premies verkrijgbaar en je kan het makkelijk zelf plaatsen. Hierbij alvast enkele tips die je kunnen helpen om je energiefactuur naar beneden te krijgen:

 

Isoleren en afsluiten van de woning

Buizen isoleren

Voorzie de leidingen voor de verwarming en de warmwatervoorziening te isoleren. De leidingen lopen meestal door niet-verwarmde plaatsen zoals een kruipkelder, kelder, zolder of garage. Er gaat hierdoor kostbare energie verloren. Je voorkomt warmteverlies door de leidingen te isoleren. Er is heel wat handig materiaal verkrijgbaar in de doe-het-zelfzaken voor deze klus.

Folie achter radiatoren

Wanneer je achter de radiatoren een reflecterende radiatorfolie aanbrengt, zal de warmte weerkaatsen tegen de folie en zo zal je warmteverlies voorkomen die anders in de muur verdwijnt.

Het dak isoleren

Door je woning en het dak te isoleren bespaar je heel veel. Je krijgt hiervoor belastingsvermindering. Hoe je dit moet doen en wat de prijs is om je dak te isoleren lees je op www.dakisolatie-expert.be.

zoldervloer isoleren

De rolluiken

Je bespaart heel wat energie met het sluiten van rolluiken en gordijnen. de kou kan niet meer binnen en de stilstaande lucht tussen de ramen en de rolluiken is een natuurlijk isolatiemateriaal.

 

Naisoleren van de spouwmuren en buitenmuren

Ook door je holle spouwmuren na te isoleren kan je heel wat geld uitsparen. Zo zijn EPS parels heel erg interessant. Deze zijn biologisch afbreekbaar. Als je geen spouwmuur hebt kan je ook de buitenmuren rechtstreeks isoleren met een combinatie van crepi of steenstrips. Crepi met isolatie is niet alleen goed voor je energiefactuur mar laat je woning er ook weer als nieuw uitzien. Een echte aanrader dus die crepi!

Het sluiten van de deuren tussen de kamers

Het is simpel maar vooral heel doeltreffen! Zeker bij een kamer onder het dak zoals de zolder kan het lonen om de deuren goed dicht te houden.

Zorg dat de verwarming ‘vrij’ staat

Leg niets op de radiator, dek ze niet af of zet er geen zetels of kasten voor en reinig regelmatig met de stofzuiger. Als dit wel het geval is, dan zal er veel warmte verloren gaan doordat alleen de ruimte tussen de radiator en de zetel of kast verwarmd wordt.  Het verhindert de circulatie van de warme lucht en zal de kamer zo minder snel opwarmen.

Niet alleen dakisolatie maakt een verschil!

Maak kieren en tochtgaten dicht

Er gaat veel warmte verloren via kieren onder deuren, kattenluikjes, slecht sluitende ramen enz, zo komt de kou binnen. Stop zoveel mogelijk energievreters! je mag nog zo goed het dak isoleren en de spouwmuren opvullen, wanneer er kieren zijn hebben deze maatregelen niet veel effect. Welke isolatie je hier kan gebruiken vind je op deze pagina terug.

Kamers die leeg zijn

Schakel in kamers waar niemand aanwezig is de verwarming uit.

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de zon

Ondanks de dubbele beglazing verdwijnt de warmte, ook langs de venster. Langs het zuiden van je woning laat je de gordijnen open. Laat de zon in je huis schijnen en laat de zonwering zo weinig mogelijk naar beneden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *